HUGO

CASES

hieronder lees je de antwoorden op veelgestelde vragen

Hoeveel kost een les?


Goeie vraag! De prijs hangt af van het aantal personen, het niveau en het aantal lessen. Stuur me gerust een berichtje (in het Engels) of een mailtje (Engels of Nederlands) naar contact@exigetecnicaatuprofe.com met daarin het aantal spelers en jullie niveau en hoeveel lessen jullie wensen.

Leden van VIP-clubs genieten overigens extra korting.

Speel je ergens anders? No problemo!

Je mag van mij een enthousiast berichtje terugverwachten! Met een eerlijke prijs. Ik hou immers van lesgeven en kijk ernaar uit om je een betere speler te maken!

Mijn nummer is +34 695 695 423. Per mail Tot op een padel court!
We wonen niet in Spanje, maar willen dolgraag les volgen bij jou. Kan dat?


Tuurlijk kan dat!
Er zijn twee mogelijkheden:

1. Jullie komen met een groepje padellovers naar Spanje en samen trainen we hier enkele dagen in een van de geaffilieerde clubs (Madrid, Benidorm of Valencia), of andere een club in Spanje naar jullie keuze. In jullie vrije uren kunnen jullie de stad in kwestie bezoeken, genieten van culinair lekkers en 's avonds - of 's nachts - grote sier maken!

2. Ik zak af naar jullie club buiten Spanje en voorzie ferme trainingen gedurende enkele dagen. Indien er nog andere clubleden graag meetrainen, leggen we bijvoorbeeld een hele dag trainingssessies in en zo kunnen ook andere spelers een pak bijleren!

Mij maakt het echt niet uit waar jullie club is. Of het nu in Limburg, Groningen of een gehucht in West-Vlaanderen is: ik kom met veel plezier af!

Interesse? Stuur een WhatsAppje (+34 695 69 54 23) en deel maar mee waar je woont of waar je les wilt volgen.

We spreken via WhatsApp vervolgens een periode en datum af, bespreken de verplaatsingen en dan is het enkel nog wachten tot we samen op een padelplein staan!
Heb je al WPT-spelers gecoacht?


Jazeker, ik heb de eer en het plezier gehad om al enkele WPT-spelers te coachen, onder andere: Alex Ruiz, Gonzalo Rubio, Ignacio Gadea and MatÍas Marina. Het padelcircuit is een kleine wereld en ik ken dus zo goed als alle spelers. Vele van hen zijn overigens goeie vrienden van me.

Momenteel coach ik de voormalige nummer 1 van de wereld: Maxi Sanchez, en diens partner Tito Allemandi. Ook Nacho Gadea, Celeste Paz en Angela Caro zijn m'n WPT-profs voor dit seizoen (2021).
Naast WPT-spelers, heb ik al vele andere getalenteerde en hardwerkende jongeren en volwassenen getraind. Nu nog steeds. Het is zo bevredigend om het moment mee te maken dat alles in de juiste padelplooi valt bij je spelers. Het moment dat ze alle ballen als het ware in slow motion zien, het moment dat ze het spelletje 'snappen' en zonder nadenken de correcte beslissingen maken. Het moment waarop alle trainingsuren, al het zweet en alle spierpijn hun padelvruchten afwerpen. Zalig!
Er staat een belangrijk toernooi gepland en we kunnen wel een coach aan onze zijde gebruiken. Is dat iets voor jou?


Vanzelfsprekend!

Coachen is immers m'n passie. Ik ben een gediplomeerde coach van de Madrileense Padelfederatie en dankzij m'n jarenlange ervaring (meer dan 20 jaar) kan ik zowel het spel van de tegenstanders als jullie eigen spel snel analyseren, dissecteren en doorgronden. Ik stuur bij en geef je zodoende handige coachingtips om de wedstrijd in jullie voordeel te doen kantelen. Een coach aan je zijde is dan ook een geweldig voordeel.

Het maakt niet uit of je van Zweden, Zwitserland, Zuid-Afrika of België bent, laat gerust een berichtje achter op +34 695 695 423 en ik verheug me al op onze samenwerking!
Heb je racketadvies of favoriete racketmerken?


Mijn huidig racketmerk is Soderling. De feel, touch en kracht van hun racketten vind ik top.
In m'n WPT-jaren heb ik ook steeds met Wilson gespeeld.
De allerbeste raad die ik je geven kan is om verschillende rackets te testen. Speel er enkele matchen mee en ga na hoe het racket in kwestie aanvoelt, meerbepaald aan het net en in verdediging.

Op m'n YouTubekanaal vind je verschillende racketreviews. Ze zijn wel in het Spaans.

Indien jij en het racket geen ideale match zijn, koop het dan alsjeblieft niet. Probeer een ander model, of een ander merk, tot je op eentje botst waarmee je wel een klik hebt. Je padelracket zou in feite moeten aanvoelen als een soort verlengstuk van je arm. Als dat het geval is, schaf het je gewoon zonder schuldgevoel aan en geniet van jullie tijd samen.

Draag vervolgens zorg voor je racket, vertroetel het als je partner en het zal jou liefdevol trouw blijven!
Speel je zelf nog in de WPT?


Ik speel geen WPT-toernooien meer. Na de omvorming van de Padel Pro Tour tot de nieuwe World Padel Tour in 2013 was het bij mij een kwestie van willen, maar niet meer kunnen.

Mijn geest zei: "Voortdoen, man!" M'n lichaam zei: "Hugo, basta." Ik sukkelde immers al een tijdje met blessures die het me het padelleven zuur maakten. Bijgevolg heb ik aan mijn officiële speelcarrière de brui moeten geven.

De dag dat ik de beslissing nam om m'n padelschoenen aan de haak te hangen en me meer op m'n gezin en coachcarrière te focussen, was m'n vrouw door het dolle heen!

Ik heb er sindsdien nog geen spijt van gehad. In Madrid heb ik alles gewonnen wat er te winnen viel, in de Padel Pro Tour heb ik hoge toppen gescheerd en eerlijk gezegd: anderen beter maken vult mijn gemoed met warmere voldoening. Het gevoel anderen te helpen en iets te kunnen betekenen voor anderen is - voor mij althans - intenser dan zelf winnen.
Ons bedrijf is onder de indruk van je bevlogenheid en je followers op instagram en wil daarom een soort sponsorship of partnership op poten zetten met jou. Lijkt jou dat iets?


Zeker. Het zou een eer zijn om je merk, bedrijf of firma te mogen vertegenwoordigen!

Of het nu gaat om een simpele vermelding op onze website of een grootse sponsordeal, of om een Nederlands merk of een Belgisch bedrijf, ik sta open voor allerlei aanbiedingen.

Zend vrijblijvend een mailtje naar contact@exigetecnicaatuprofe.com en we'll talk business.
Hugo, waarom in godsnaam een Nederlandse versie van je website?


Aha, da's een doordachte vraag, sie!

Wel, het antwoord is simpel: Nederland en België zijn aanstormende landen in de padelwereld. Het aantal padelclubs en het aantal aangesloten leden neemt elk jaar explosief toe. Het padelniveau in de Lage Landen gaat er eveneens op vooruit. Zowel België als Nederland heeft bovendien spelers van topniveau. Zoiets valt enkel toe te juichen.

Al wie padelt, of je nu een opkomend talentje bent, een gevestigde waarde of voor het plezier speelt, is altijd gebaat bij een goeie coach die je technisch en tactisch naar een hoger niveau brengen kan.

Ik wil me dan ook enthousiast inzetten voor Nederlandse en Belgische padelclubs, hun coaches, federaties en hun toppers om samen Europa te veroveren!

Ben je een clubbestuurder of zetel je in een padelfederatie? Laat gerust ietsje weten!